E-mærkning beskytter dine data på internettet

Forholdet mellem forbruger og webshop har aldrig været vigtigere i nyere tid, da det er nemt som forbruger at bruge snydt i forbindelse med handel online. E-mærkning for en webshop er lig med at den er godkendt af forbrugerrådet, så den enkelte forbruger kan handle sikkert med webshoppen. For at en webshop kan blive e-mærket skal man opfylde nogle krav, som bliver stillet af forbrugerrådet. Dette er bl.a. gennemsigtighed på hjemmesiden, godkendt kundeservice og at alle informationer er tilgængelige for forbrugeren.

Derfor skal du e-mærke:

E-mærkning sætter især fokus på forbrugeren økonomisk set, da forbrugeren er sikret økonomisk erstatning hvis webshoppen ikke opfylder leveringen til forbrugeren. Forbrugeren har ret til juridisk hjælp i tilfælde af, at forbruger og webshop ikke kan løse et problem sammen. Som forbruger kan du se om en hjemmeside er e-mærket eller ej. Hvis du kan finde e-mærke logoet på hjemmesiden, så ved du, at hjemmesiden er pålidelig at bruge. Det er vigtigt, at du føler dig sikker på du handler online. Dine personlige oplysninger bliver krypteret når du har gennemført dit køb således, at ingen kan finde frem til dem.

Vær altid påpasselig:

Antallet af webshops som bliver e-mærket er stigende, da mange webshops kan se de mange fordele ved at blive det. Webshoppen skal være indstillet på, at der er købende kontrol for at sikre, at kravene til e-mærkning bliver overholdt. Det er vigtigt, at forbrugeren fortsat er kritisk overfor forskellige hjemmesider, da det er muligt at snyde med e-mærkning. Hjemmesider kan i princippet sætte logoet ind på hjemmesiden, men fupmagere skal bare huske på, at der er løbende kontrol.