Hvad betyder Brexit for rejser til England?

Englands beslutning om at forlade EU kan risikere at give en række udfordringer hvis man ønsker at rejse til fx London, for det første betyder beslutningen om at forlade EU at reglerne om fri bevægelighed ikke længere gælder ved rejser til England, eller at de rettigheder EU-borgere har i andre EU-lande heller ikke længere gælder – nu er udtrædelsesaftalen ikke helt på plads endnu, men man kan også sagtens forestille sig at rejsende skal have udstedt visum fra ambassaden ved ønske om indrejse i England.

Brexit og dine rettigheder som forbruger

Under normale omstændigheder vil rejsende EU-borgere ved rejser inden for EU have en række rettigheder, nemlig erstatning ved fx forsinkelser eller aflysninger af transportmidler, det gælder både fly, færger og busser, men efter Englands udtræden af unionen afhænger det helt af hvilket selskab man rejser med, og hvor det selskab har hjemsted – hvilket er det afgørende punkt, for hvis hjemstedet er i England, så har man ingen rettigheder ift. EU’s regler om erstatning.

Dybest set er der dog ingen grund til at bekymre sig endnu, for både England og Unionen har lovet at respektere og behandle andre statsborgere med respekt, således at ingen kommer i klemme, det hele står og falder med selve udtrædelsesaftalen der absolut ikke er på plads endnu.

Men søger man mere information, så kan Udenrigsministeriets side være en god kilde, eller til denne side, der også indeholder relevant rejseinfo, også om Brexit.

Så ingen grund til bekymring, men rigtig god tur.